Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Söndag 2 december - Kattens Dag

Ja, nu är det redan december! Helt otroligt... Idag var det första advent, och därmed också traditionsenligt Kattens Dag! Jag brukar annars alltid glömma bort det, och det är ju kanske inte så konstigt när man som mig fnyser lite åt att fira katter som människor. Mina katter fick dock massor av godis idag som lite extra muta samtidigt som jag tog fram kameran. Lite måste man ju betala sina modeller!

En gammal oanvänd ljusstake letade jag fram ur gömmorna. Den fick tjänstgöra som lite annorlunda adventsljusstake! Det är dock visserligen inte lika effektfullt med värmeljus som med vanliga, men med röda ljus så blev det ändå lite julkänsla vid frukostbordet.

Katterna nöjde sig med att spendera en lat förmiddag i klösträdet där man kan spana drömmande ut genom fönstret.

"Men vad viftar du om matte??? Jag SER att du står där, men det finns väl andra saker än du i världen?"

Dimma som låg på hyllan ovanför tyckte fotovippan var betydligt mer intressant. "Ge hit!!" *vift vift* "Men GE HIT sa jag ju! Ge hiiiiiit!"

"Nähä, nä inte det. Nä, då tänker jag banne mig inte titta in i kameran. Den där parkerade bilen på gatan utanför ser väldigt intressant ut. Ja, den ska jag titta på hela dagen. Sådeså!"

"Suck!! Ok, jag kollar väl en gång då... Hej alla snyggingar där ute! Behöver ni en riktig karl så finns jag här..."

"Fast tills dess så tror jag nog att jag tar mig en liten tupplur. Natti natti!"

 

Lite senare på eftermiddagen så fick jag för mig att jag skulle ta lite adventskort på katterna på mitt pepparkaksbruna överkast. Eller ok, det är inte så pepparkaksbrunt, snarare mörkbrunt, men med lite vilja så kan man väl få bilderna lite juliga, eller? Dimma var först ut och tyckte väl inte riktigt det var någon bra idé. "Blääääääää på dig matte, jag hatar din dumma blixt!!"

"Morr!!!! Vad var det som hände NU då??? Tomtenisse?? En synnerligen DÅLIG idé matte!"

"Äh, det är luuuugnt tjejen! Lite pussar så kommer allt kännas mycket bättre sen!"

"Uäck, vad är det här för äcklig pälstuss??? Bort med den!"

"Aaaah, tacka vet jag lite äkta hångel!!"

"Hmmm... Nu tycker jag du är lite orättvis matte... Vet att jag är söt, men nu är det väl nog med tramseriet för denna gång?"

God natt på er!

Tillbaks till dagboken

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010