Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Torsdag 29 november - Ragdollhelg, lussekatter och besök hos fabror doktorn

Oj vad dagarna flyger förbi! Det är ju otroligt, snart hinner man knappt blinka innan julen är här! Mycket skoj är det som händer också, det är svårt att hinna med att rapportera i dagboken. Idag var jag med katterna hos veterinär Lennart Nilsfors och ultraljudade deras hjärtan igen för HCM. Katterna var så duktiga och hade jättefina friska hjärtan båda två! Varsin vaccinering fick de också, så nu är det fritt fram att börja tillverka kattungar här hemma när andan faller på. Tills dess fortsätter vi göda Cirrus som tänker för mycket på tjejer och är smal som en sticka, och försöker banta Dimma som snarare kan liknas vid en köttbulle. Jag vet inte om jag ska vara tacksam över att jag har en hona som går UPP massor i vikt under tiden med kattungar?? Nästa gång blir det ingen kattungemat för henne inte, och man kan ju hoppas att hon landar på normalvikt igen så småningom.

 

Det är redan snart två veckor sedan Ragdollhelgen i Arboga gick av stapeln. Det blev en otroligt fantastisk helg, så mycket underbara katter och trevliga människor! Jag hade ju den trevliga äran att få föreviga den historiska utställningen som fotograf, och det var både ett väldigt roligt och ett väldigt svårt uppdrag. Ljuset i lokalen var inte det bästa, så blixten fick jobba på högvarv - och jag likaså! Jag hoppas att bilderna åtminstone förmedlar lite av den känsla man fick, när man stod där i en lokal helt fylld av ragdollkatter och ragdollälskare! Alla bilderna jag tagit finns att se om du klickar här. Om du eller din katt inte kom med på någon av mina bilder och hade velat vara det, tveka inte att kontakta mig eller hälsa på mig på någon utställning i framtiden. Det är alltid lika roligt att fotografera katter och träffa nya människor!

TACK mina vänner i Ragdollklubbens styrelse, för att ni kämpat så hårt för detta och alltid är så underbart goa och trevliga! Tack alla utställare för att ni ville visa upp era härliga ragdollkatter för oss och de duktiga domarna i hård konkurrens! Tack alla besökare för att ni tog er hela vägen till Arboga för att titta och njuta! Visst var det värt det alltihop?

Jag försökte mig på att sortera ut ett axplock av bilder från utställningen, men hade så svårt att välja vilka jag skulle ta med eller inte, så jag tar endast med bilden på BIS-katterna. Men jag lovar att det är värt att bläddra igenom hela fotoalbumet, trots antalet bilder. :)

 

Här hemma går livet sin "stilla" lunk, om man nu kan kalla någonting såhär års för stilla. Det där med Stilla Natt till exempel, vem var det som kom på att det skulle handla om julen?? Katterna gör allt de kan för att bevisa att det stämmer i alla fall, det är sovmaraton mest hela dagarna. Matte försöker aktivera dem så gott det går däremot. För någon vecka sedan hade jag en kompis över som hjälpte mig baka årets första (enorma) lass lussebullar. Katterna låg och sov i varsin ända av lägenheten och brydde sig inte nämvärt, men jag tyckte det vore en bra idé om de kunde lära sig att sova på nätterna och inte hela dagarna, så jag väckte dem. Dimma fattade direkt vinken. "Jaha, du menar att det är något ÄTBART där i bunken? Jag kommer direkt!!"

Cirrus var mer tveksam. "Gäääääsp! Nja, jag som ligger så bra här... Tror inte det kan vara bekvämare nån annanstans."

Tillslut lät han sig dock övertalas. "Lussekatt? Du menar att det finns flera tjejer här? Fram med dem då..."

"Katt??? Snarare slemmig sörja skulle jag vilja säga! Det där duger inte ens att äta!"

"Nä tacka vet jag äkta vara! Kom då snygging, ska vi pussas??" Dimma: "Håll tassarna borta, jag är upptagen här ser du väl!"

Matte bara bakar och bakar... Dimma undrar vad tusan människan gör ute i hallen med kameran. Och Cirrus hårdbevakar Dimma förstås.

För här hemma finns ju ingen sötare tjej än hans älskling förstås!

Hur det gick med bullarna? Jodå, de blev stora, fluffiga, saftiga och smaskiga till tusen! Om du är riktigt snabb hinner du kanske komma hit och hälsa på och få smaka på en!

Tillbaks till dagboken

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010