Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Torsdag 15 november - Länge sedan

Ja nu var det VÄLDIGT länge sedan jag uppdaterade dagboken! Och hög tid att göra det också med andra ord. Jag skulle kunna visa hundratals bilder, men det får bli ett urval denna gång för att inte överbelasta internetuppkopplingarna.

Det har hänt mycket de senaste månaderna, alla kattungarna har förstås flyttat till nya hem. De har allihop hittat helt UNDERBARA hem, där blir de bortskämda som riktiga prinsar och prinsessor, och jag kunde verkligen inte önskat mig bättre kattungeköpare. Det är ju alltid svårt att lämna ifrån sig sådana underbara familjemedlemmar, men nu när jag vet hur bra de har det så känns det jättebra. Jag har redan hunnit få en hel del rapporter och bilder från deras nya mattar och hussar, det värmer lika mycket i hjärtat varje gång.

I början av oktober så fick jag "låna" mina bebisar igen och tog med dem till Östkattens utställning i Nyköping. Cantadou som flyttat till Finland kunde ju tyvärr inte följa med, men alla de andra fyra kattungarna var där och det var så kul att se dem igen. Mozzarellas fodervärd Alexandra var som tur var där och hjälpte mig med allting och det var jätteskönt, det blir ju en hel del att tänka på på en utställning. Kattungarna skötte sig jättebra och fick kanonfina bedömningar, och det var riktigt roligt att få se sina egna "skapelser" där framme hos domaren! Mozzarella var lite ledsen däremot och visade tydligt att hon inte gillade situationen. Eftersom hon varit lite orolig även förra utställningen hon var på i september, så bestämde jag och Alexandra att hon skulle få vara hemma i fortsättningen - utställningar är ju inte roliga för varken katt eller matte när katten vantrivs. Oavsett så hade jag en jättetrevlig dag, och tog ju såklart även lite foton på kattungarna!

Först ut min älskling Rocky, som inte flyttade till sin nya husse och matte förrän han var drygt 5 månader gammal, så under utställningen så var han ju min på riktigt. Väldigt pälsig och sååå fantastiskt mjuk efter utställningsbadet!

Härnäst stora killen Cheddar med sin söta skönhetsfläck! Utan tvekan störst och kraftigast av de fyra syskonen på utställningen, och helt otroligt snäll. En kombination som gav lite krampvarning när man bar runt på honom i famnen. :)

Gosmonstret Keso var precis lika kelig som tidigare! Han ägnade halva dagen åt att spinna och trampa mot gallret i buren och verkade trivas som fisken i vattnet. Han fick en underbar bedömning, och blev Hannah Jensens 10:e bästa ragdoll under dagen - inte tokigt med tanke på att konkurrenterna bestod av MASSOR av snygga blåa och bruna bicolors!

Söta prinsessan Mozzarella hade ett helrosa burskynke som matchade henne helt perfekt! Hon är verkligen en underbar liten tös, mer feminin flicka får man leta länge efter! Hon har nu fått en egen sida här på hemsidan där det går att läsa mer om henne, under rubriken "Katterna".

 

Förutom att kattungarna flyttat så har även jag och de vuxna katterna också flyttat! Jag separerade från min sambo för ett par månader sedan, och då gick det ju inte längre att bo kvar i den stora femrummaren alldeles själv - förutom att det var dyrt så kändes det också väldigt onödigt. Jag hittade istället en underbar lägenhet, en tvåa på 54 kvm inte alltför långt ifrån där jag bodde tidigare, och det var kärlek vid första ögonkastet. Det är en bostadsrätt, och de senaste månaderna har mestadels ägnats åt renoveringsarbeten. Sovrum och vardagsrum har tapetserats om och i badrummet (som var nyrenoverat) har en duschvägg satts upp. Det mesta arbetet har dock lagts ner på köket och hallen, som har rivits ner till betongen och totalrenoverats. Väggen mellan hallen och köket har försvunnit också, så nu möts man av ett härligt öppet välkomnande kök när man kommer innanför dörren. Till min hjälp så har jag haft mina underbara föräldrar som lagt ner otroligt mycket jobb på att få min lägenhet fin. Jag kan inte tacka dem nog för allt de gjort för mig, men jag har nog världens bästa föräldrar.

Här är en liten snabb inblick i renoveringen för de som är nyfikna. Dock så är allt renoveringsbråte undanstädat på bilderna så det är kanske inte så rättvisande om man vill visa hur mycket jobb som lagts ner. Här är köket före renovering. Mycket RÖTT.

Här har alla skåpen och golvet rivits ut, sedan försvann även kakelresterna.

Sedan försvann väggen mellan hall och kök, nytt golv lades och det nya köket började ta form. Här är det inte helt färdigt som synes, men det är på god väg att bli färdigt nu!

Och när det kom gardiner och en matta på plats så kom hemtrevnaden äntligen fram! Lite skillnad mot innan va?

 

När den värsta renoveringsröran lagt sig så kunde även katterna flytta in. De hade blivit förskonade från röran genom att få bo hos mamma och pappa under tiden, men tillslut kunde jag inte längre klara mig utan mina älsklingar. De inspekterade lägenheten nooooga och den fick godkänt, tror jag i alla fall! Efter ett par dagar så kunde man inte längre märka att de bott någon annanstans. Även Cirrus fick flytta med hem nu, han har ju sedan februari bott hemma hos mina föräldrar då han blev så stressad av att dela hem med en fertil hona. Nu har det dock gått KANONBRA och jag hoppas verkligen det fortsätter så! För tillfället ägnar han dagarna åt att sova och emellanåt ligga och gosa i mitt knä vid datorn.

Här undersöker Cirrus soffan...

Dimma kollar så skrivbordet är stabilt!

Och Cirrus funderar lite på vad allt detta skrot gör i hans hus. Borrmaskin, vattenpass, pannlampa, såg. Om de inte går att äta, vad ska man då ha dem till??

 

Båda katterna har också hunnit få följa med ut på varsin promenad. Cirrus fick gå ut utan sällskap av kameran, men Dimma fick som vanligt agera promenadmodell. Gården utanför våras hus är underbar - stor och kuperad och full att spännande platser att utforska. Som vanligt så pratar Dimma högljutt med matte hela tiden! Det är svårt att svara på vad hon egentligen vill säga, men hon både älskar våra promenader och traskar glatt uppför trapporna hem, så hon kanske bara är rädd att bli lämnad ensam, eller aldrig få komma tillbaka hem igen.

En riktig bergsklättrare har hon blivit, min söta tjej!

Och när man sitter där uppe på bergstoppen och spanar över takåsarna, då är man ett riktigt lejon!

Men tillslut måste det roliga ta slut också. Här visar Dimma vägen hem, hela vägen nedför det höga berget.

 

Självklart har även den nya lägenheten en balkong! Än så länge är den inte innätad, så katterna får bara vara där ute under sträng övervakning. Men är man en ragdoll så tycker man oftast att det är helt ok att bara sitta och spana på världen där utanför!

Visst börjar jag få tjusig vinterpäls va?

Efter en stund kom Dimma och gjorde honom sällskap. Ett litet bord, och trångt med alla blomlådor som matte envisas med att ställa just där, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

 

Nej, nu får det vara slutpratat för denna gång! Nu i helgen är det dags för stor ragdollutställning i Arboga! Jag lämnar katterna hemma och åker dit hela helgen för att jobba med att bygga utställning, träffa trevliga kattmänniskor, se många vackra katter och lyssna på spännande bedömningar. Och självklart kommer jag fotografera - massor, massor, massor!

Hej då för denna gång!

Tillbaks till dagboken

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010