Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Söndag 24 juni - En händelserik midsommarhelg

Nu är ännu en vecka över, och vilken vecka det varit! Full av jobb, jobb och jobb. Trots att man ändå är ledig några timmar varje dag så flyger tiden förbi så man förstår inte alls vart den tagit vägen. Dessutom blev några av kattungarna lite dåliga i magen vilket gjorde mig väldigt orolig. När kattungarna är såhär små så kan det snabbt vända och gå utför - även en kattunge som är sex veckor riskerar att dö om den inte får i sig vätska och näring nog att växa. Som tur är så har mina busar klarat sig jättebra! De har varit rent oförskämt pigga och matglada hela veckan, och har inte brytt sig ett dyft om lösa magar. Så den som lidit mest den här veckan har nog helt klart varit hönsmatte själv, som inte sovit ordentligt en enda natt. Det var riktigt skönt att sova ut ordentligt på midsommaraftons morgon!

Dimma inledde dessutom veckan med att börja löpa igen! Jag misstänker att hon tjuvläste "Trasdockan" som kom i brevlådan i början av veckan där hennes berättelse från förra löpet var med. Så förutom oron över bebisarnas dåliga mage, så var jag livrädd att löpet skulle göra att Dimmas mjölk sinade. Det gjorde den som tur är inte - en sak mindre att oroa sig för.

Men detta var bara början... Cirrus, min avelshane som vanligtvis bor hos mamma och pappa, blev tvungen att akut komma hem hit på midsommaraftonskvällen. Mamma och pappa skulle åka iväg på semesterresa till Kreta, och Cirrus skulle bo hos min mormor under veckan för att jag skulle slippa ha en löpande hona i samma lägenhet som en frustrerad hane som inte får para. Tyvärr så körde det ihop sig en kväll, så Cirrus fick komma hit och bo i träningsrummet över natten. Då vi hade fest här hemma och flera personer skulle sova över så låste jag in Cirrus med nyckel så att han inte skulle komma ut av misstag. Även Dimma var instängd tillsammans med kattungarna, och alla blev informerade om att katterna skulle vara inne i sina rum. Jag ville absolut inte riskera en tjuvparning mellan dem - en hona måste få vila upp sig mellan kullarna och bör inte ha fler kullar än en om året.

Jag fick dock lära mig en hård läxa - lita aldrig på någon annan än dig själv... :( På lördagsmorgonen vaknade jag och upptäckte att Dimma var instängd tillsammans med Cirrus i träningsrummet. Det är sällan jag blir arg, men argare än jag blev då har jag aldrig varit!!! (och jag var inte arg på katterna förstås, så det inte missförstås) Någon av gästerna har LÅST UPP dörren till Cirrus och släppt ut alla katterna i lägenheten utan att fråga mig innan. Inte nog med det, personen har sedan stängt in en löpande hona tillsammans med en fertil hane, TROTS att jag uttryckligen sagt till alla att de skulle hållas separerade. Jag delade självklart direkt på dem, men jag har ingen aning om ifall de lyckats para sig under de timmar de hunnit vara tillsammans (de hade blivit ihopsläppta under morgonen, så någon/några timmar rör det sig om). Jag trodde att jag hade garderat mig från en olycka, med låsta dörrar mellan hane och hona, men jag gjorde fel som litade på fel människor. Jag kommer aldrig förlåta mig själv för att jag inte tog nyckeln med mig och la den under huvudkudden så att det inte hade kunnat hända. Nu kan jag bara vänta tre veckor och se om jag har haft tur - jag hoppas innerligt att de aldrig hann para sig, eller åtminstone att det inte tagit sig... Dimmas löp avstannade sedan på lördagsmorgonen, jag hoppas det betyder att hon aldrig släppte till, och inte tvärtom.

Jag behöver nog inte säga att resten av midsommardagen blev en pina, och det hade ingenting med bakfylla att göra tyvärr. Kattungarna blev 7 veckor på midsommardagen, men jag orkade inte glädjas åt det, och inte orkade jag fotografera dem heller. Därför är veckobilderna lite försenade denna vecka också. Som tur är hade jag fem helt underbara små goseknyten som var jättebra på att trösta en ledsen matte! De har vuxit något otroligt, nu är de verkligen riktiga små katter med allt vad det innebär. De spinner, hoppar, klättrar, klöser, går på lådan, äter riktig mat och framförallt AVGUDAR besökare i alla former! Uppmärksamhet är det bästa de vet, och som tur är får de ju mycket sådan.

Så måste vi självklart även ha med lite bilder från veckan som gått. I torsdags skulle jag och Cantadou ta en riktig midsommarbild bestämde jag mig för! Och resultatet blev precis så somrigt som jag hoppades - eller vad tycker du?

Blir det bra om jag tuggar såhär matte?

Eller så kan jag gömma mig här bakom istället, så smultronplantan syns lite bättre.

Fast den var ju så god, måste smaka liiiite i alla fall. Glad midsommar på er alla!

Jag tycker i alla fall att Cantadou är sötare än vilket smultron som helst - och det är inte lite det!

Sedan tänkte jag försöka mig på det omöjliga - att ta en gruppbild på fem superbusiga små 7-veckorsdunbollar! Efter en del pust och stön så lyckades jag fånga dem ganska hyfsat på favoritsovplatsen i fåtöljen.

Titta så fint vi kan sitta!

 

På balkongen har det hunnit bli riktig sommar också. Kattungarna fick följa med ut en kväll under sträng uppsikt, och självklart följde kameran med. Dimma var såklart också ute en sväng för att kolla läget. Helgen till ära har hon fått sig ett bad, vilket var välbehövligt efter flera månaders dräktighet och bebissnuttande i pälsen. Så nu är hon mjuk och härlig och vacker igen, min underbara tjej!

Min klätterväxt stormtrivs på balkongen och har redan vuxit sig stor. Det är en klätterkrasse med underbara små gula blommor, Canary Creeper heter den.

På andra sidan växer humlen så sakteliga uppåt, men den har än så länge knappt orkat upp till klätternätet. Jag misstänker att den får lite för lite sol då den skuggas nästan hela dagen. Midsommarsmultronen däremot frodas, det har redan kommit några små bär, även om de är långt ifrån mogna än så länge.

Men så var det ju kattungar vi ville se bilder på! Först ut var Roquefort som tyckte att stora världen där ute var lite läskig.

Hjälp! Vad gör du där i blommorna med den där stora saken matte???

Lilla Keso provsatt solstolarna. Helt ok tyckte han, även om det kändes lite läskigt att vara på ett helt nytt ställe, utan mamma eller syskonen.

Men var är det där?? En liten insekt passerar.

Lugna knubbiga Cheddar gjorde som Ferdinand - luktade på blommorna.

Och Cantadou hamnade i en blomkruka... IIIIIIIIIH, det är något konstigt under mina fötter matte!! Jag kan inte röra mig!

Mozzarella däremot tog det hela med lugn. Här fanns många spännande saker att lukta på. Och när matte ropar så måste man ta sig lite tid och ju posera för kameran förstås...

Kom igen brorsan, den här blomlådan var väl inget farlig!

Det var allt för denna gång! Nu följer ännu en hektisk jobbvecka, men när arbetsdagen är slut så vet man ju ändå vad man ska ägna resten av dagen åt... Våra underbara vackra söta kattungar!

Tillbaks till dagboken

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010