Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Söndag 10 juni - Lata dagar i värmen

Nu har ju värmen kommit till Sverige ordentligt. En lägenhet med många fönster är härlig att ha ibland - men inte när solen gassar och man inte kan vädra p.g.a katter och det blir 30 grader såväl utomhus som inomhus. Kattungarna sover för det mesta, men däremellan är det full fart som gäller. Avspärrningen från kattrummet till resten av lägenheten har fått växa sig högre allt eftersom kattungarna lyckats ta sig över. Nu sitter de längtansfullt där innanför och kikar och klurar, för hinder är ju till för att ta sig över!

Dimma tar väl hand om sina små, men tycker att de växer alldeles för fort! Nu ska det busas och knuffas och vevas med tassar i ansiktet på mamma, och jaga mammas svans, och springa åt alla håll samtidigt. Och bli tvättad i baken, det är ju för mesar! Mamma gnäller högljutt åt sina illbattingar, men än så länge låter hon dem hållas utan att sätta dem på plats.

Det har tagit ett litet tag, men nu äter alla kattungarna förutom tjockisen Cheddar mat från fat. De har blivit bjudna på ett varierat smörgåsbord för att få dem att våga smaka, men än så länge är det helt klart kokt vit fisk som är den stora favoriten! Det smaskas och knuffas, och morras om någon försöker sno en extra god bit av en annan. Och når man inte maten på andra sidan tallriken så får man ju helt enkelt klättra över den!

Nu har även lådan börjat användas flitigt. Mina försök att hindra kattungarna från att komma åt mammas kattlåda (som har annan sand än småttingarnas kattlådor) gavs snabbt upp då inga avspärrningar hjälpte. Och nu hittar man ofta små kissklumpar även i mammas stora låda med höga kanter. Bara för att man är liten behöver man väl inte ha en liten låda??

Lektunneln är för tillfället favoritstället. Här kan man både busa och sova, för det är ju mörkt och mysigt där inne. Bolådan har övergetts totalt nu, nu gäller bara "riktiga" sovplatser! Och dammsugaren får stå framme i praktiskt och pedagogiskt syfte hela tiden nu.

Och så länge den är avstängd så är den VÄLDIGT rolig att busa med tycker kattungarna! Den är dock inte särskilt populär när den är igång, men mamma Dimma föregår åtminstone med gott exempel och tittar bara på den med avsmak när den sätter igång att brumma.

Fast mest så är det ju sova som gäller. Och kommer man och stör med en kamera så kan man faktiskt inte räkna med att få snygga poser hela tiden... Roquefort tittar fascinerat på kamerasnöret men Mozzarella visar hur OTROOOLIGT tråkig matte är!

Cantadou däremot kan inte göra annat än se gudomligt söt ut!

Och Keso och Cheddar ägnar sig åt det viktiga här i livet - gosa och sova!

Som den fina tjej man är så måste man hålla tassarna välputsade.

Och Roquefort visar hur en äkta ragdoll ska ligga!

Till sist en bild på hela gänget samlade!

Hejdå för denna gång!

Tillbaks till dagboken

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010