Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Söndag 1 april - Den ädla konsten att sova

Hej, Dimma här igen! Idag har jag och matte haft en jätteskön slödag! Husse åkte ut på motorcykeltur och lämnade oss tjejer för oss själva. Det är väldigt soligt ute och matte har jagat mig överallt med kameran. Aldrig får man vara ifred!

Nu när man är på smällen och allt så gäller det att man ser till att sova ordentligt på dagarna. Och för att hålla koll på matte och husse så får man flytta runt på en massa olika sovplatser hela tiden!

Förmiddagen inleds med en provliggning av hallmattan. Här kan man hålla utkik över hela lägenheten, och människorna måste förstås titta på vackra mig varenda gång de går förbi!

I vardagsrummet står husses leksak framme sen gårdagkvällens tv-spelande. Det är ett ombyggt volvo-bilsäte som numera tjänstgör som racingstol för Xbox-spelande pojkar. Perfekt liggplats för en liten kissemiss! (håret fastnar jättebra på den!!)

Matte säger att hon älskar mina tassar. Och visst är de ganska söta va? Jag har jättefina långhårstofsar mellan tårna!

Vardagsrumsmattan är också jättemysig att sova på. Den är tjock och mjuk och ullig, och så matchar den min päls så fint också! (matte tycker den är praktisk för då behöver man inte dammsuga lika ofta - det tycker vi fyrbeningar i huset är bra! )

Mmmm, du och jag, gosmattan..!

Sen fick jag äntligen gå ut!! Då blir man genast pigg. Så fort jag får selen på mig så vet jag, då sitter jag beredd vid dörren, redo att springa ut i trappan och möta världen och mina beundrare!!

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Matte lät mig gå nästan precis dit jag ville, bara hon kunde stå i solen. Tur att jag har ett långt koppel så jag kan bestämma själv!

Medan jag undersökte gården och matte filosoferade så kom det en pippi på besök. Han tyckte nog jag var väldigt fin för han satt där väldigt länge och tittade på oss!

Jag tyckte det var mycket roligare att äta gräs! Smaskens!!

Efter ett tag så tröttnade jag så jag tog med matte hem igen. Tur att jag hittar här i trakten numera, annars hade vi nog gått vilse bland husen! När vi kom hem igen så blev jag tvungen att inspektera huset. Jag hörde något i vardagsrummet och sköt rygg för att skrämma bort inkräktarna! De blev så rädda så de försvann innan matte hann se dem. Nu fick matte ta av mig kopplet så jag kunde fortsätta sova!

Mattan i datarummet fick bli första anhalten! Den är stor och bra så man kan sträcka ut sig ordentligt, dessutom håller man koll datorerna så inte mössen rymmer!

Snark snark...

I vardagsrummet finns ett stort bord också. Jag lägger mig såklart alltid mitt på duken, där får man bäst utsikt och så kan man titta ut genom fönstret också. Funkar bra som sovplats också faktiskt, jag provade idag!

Om man behöver svalka i vårvärmen kan man lägga sig på fönsterbrädan precis vid balkongdörren. Den är bred och skön.

Men bäst är nästan alltid mitt egna klösträd i sol-gula kattrummet!

Se mig djupt in i ögonen... Du är en kotlett! Nähä, det fungerade inte den här gången heller...

Åh, klia lite mer åt höger matte, däääär ja..!

Nej, nu tror jag minsann att jag börjar bli trött igen!

Hej på er för denna gång, önskar stans snyggaste ragdolltjej!

Tillbaks till dagboken

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010